Wat is een boxspring combinatie?

De voordelen van een boxspring

Wat is nou precies een boxspring en waarom zou ik die kopen? De boxspring heeft een goede ondersteuning, geeft een luxueus gevoel en is mooi.
Eigenlijk is de benaming ‘boxspring’ niet helemaal compleet. De volledige benaming ‘boxspring-combinatie’. Deze combinatie bestaat namelijk niet alleen uit de bedbodem en het onderstel.
Een boxspring-combinatie bestaat uit een boxspring-onderstel op pootjes, een matras, en eventueel een topmatras. Het onderstel van de boxspring-combinatie is een beklede bak van hout of metaal, met daarin een metalen frame met poten en bonellveren (box 20) of pocketveren (box 25 en 30) als interieur. Op deze bak komt een matras te liggen met pocketvering, traagschuim, comfortschuim of latex en eventueel een topmatras.

Vele lagen veren ter ondersteuning

In de allereerste plaats moet een boxspring je lichaam goed ondersteunen. Dit wordt geregeld door de dubbele en soms ook drie lagen van (pocket)veren. Deze lagen geven het comfortabele en luxe gevoel.
Het bed is meestal wat hoger dan een standaard bodem met matras, wat het luxueuze gevoel versterkt. Een boxspring is tegenwoordig in vlak en verstelbaar verkrijgbaar.

Veel gebruikers vallen ook voor het uiterlijk van het bed, want een boxspring ziet er strak en mooi uit. Dit komt omdat de matrassen op de combinatie met dezelfde stof gestoffeerd kunnen worden als de boxspringbodem en het hoofdbord. Jij bepaalt zelf dus helemaal de look van jouw boxspring.

Altijd Goed Slapen Grandeur 2000

Een boxspring in je eigen stijl

Hou je van modern en strak, dan is een hele gladde stof met een extra breed en iets lager hoofdbord een goede optie. Voor een extra romantische look kies je een extra hoog hoofdbord, dat gecapitonneerd is en in een warme kleur gestoffeerd is. Ook het matras kan helemaal worden afgestemd naar je wensen en eigen voorkeur.

Ook in de collectie van Altijd Goed Slapen vind je diverse boxsprings. Kom eens langs bij de dealers om het luxueuze gevoel te ervaren.

Lees meer blogs

Welk hoofdkussen heb ik nodig?

Niets is zo heerlijk om na een lange dag je hoofd neer te leggen op een kussen. Maar hoe bepaal je ...
LEES MEER

Nieuwe inrichting van je slaapkamer nodig? We geven tips

Je slaapkamer is een ruimte waar je heel wat tijd doorbrengt, ongeveer een derde van je leven. Je b...
LEES MEER

Tips om je slaapkamer schoon te houden

De slaapkamer is een plek waar bacteriën goed kunnen gedijen. Dat willen we niet! Hoe houd je je sl...
LEES MEER