Uitleg 4-seizoenendekbed, welk materiaal kies je: dons, wol of synthetisch?

Het is inmiddels heel wat kouder dan een aantal weken terug. Het is heerlijk ’s avonds onder de wol te gaan. Tenminste, dat moet het zijn. Misschien is het tijd om je ‘wol’ aan te passen aan het seizoen. Een 4-seizoenendekbed kun je het hele jaar door gebruiken. De naam verraadt dat natuurlijk al.

Vullingen dekbed

Het 4-seizoenendekbed is ook nog eens verkrijgbaar met verschillende soorten vullingen. We leggen je graag meer uit over 4-seizoenendekbedden met wol, dons of synthetisch materiaal.

Eerst algemeen: een 4-seizoenendekbed bestaat uit twee delen, een herfst/lentedeel en een dunner zomerdeel. Deze twee delen zijn samen te voegen tot een winterdekbed, heerlijk dik en warm.

Wanneer je kiest voor een 4-seizoenendekbed, kom je ook voor een volgende keuze te staan: voor welke vulling ga je?

Dekbed van dons

We hebben onder meer dekbedden van dons. Dons houdt heel goed de warmte vast. Ook heeft dons een lange levensduur, wanneer je het goed behandelt. Altijd Goed Slapen weet precies hoe je dons kan reinigen.

En nog meer duurzame oplossing? Dan is wol een goede optie. Wol is ook zeer isolerend, dus het houdt je warm bij kou en het houdt je koel bij hitte. Wol is ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, aangezien deze mijt niet graag in wol wil verblijven.

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed heeft ook zo zijn voordelen. Even snel reinigen is geen probleem want een synthetisch dekbed gaat gemakkelijk de wasmachine in. Houd wel de wasvoorschriften in de gaten. Daarbij is het heel prima te gebruiken voor mensen met een allergie.

Wil je meer weten over dekbedden of ze gewoon even in je handen hebben? Je bent welkom bij Altijd Goed Slapen. We helpen je graag verder om een optimale nachtrust te krijgen. Bij ons kun je de dekbedden even uitproberen en we kunnen je alles vertellen over het materiaal. Hier vindt je onze filialen.

Lees meer blogs

Welk hoofdkussen heb ik nodig?

Niets is zo heerlijk om na een lange dag je hoofd neer te leggen op een kussen. Maar hoe bepaal je ...
LEES MEER

Nieuwe inrichting van je slaapkamer nodig? We geven tips

Je slaapkamer is een ruimte waar je heel wat tijd doorbrengt, ongeveer een derde van je leven. Je b...
LEES MEER

Tips om je slaapkamer schoon te houden

De slaapkamer is een plek waar bacteriën goed kunnen gedijen. Dat willen we niet! Hoe houd je je sl...
LEES MEER