Aantal tips om je boxspring combinatie schoon te houden

Onderhoud je boxspring goed!

We geven je graag een aantal tips om je boxspring te onderhouden. Met deze tips kun je optimaal gebruikmaken van de levensduur van je boxspring. Maar mochten hieronder tips staan die tegen het onderhoudsadvies van je gekochte boxspring in gaan, hou dan de meegeleverde richtlijn aan.

Tips voor onderhoud van je boxspring:

  • Tenzij anders aangegeven, is het verstandig om regelmatig je matras om te draaien, ook in de lengterichting. Maar ook hier geldt dat bij bepaalde matrassen, zoals bijvoorbeeld bij matrassen die uitgevoerd zijn met speciale heup- en schouderzones, het keren in de lengterichting af te raden is.
  • Ventileer voldoende en dagelijks je slaapkamer, om het vocht dat zich gedurende de nacht heeft verzameld in je boxspring af te voeren.
  • Daarnaast adviseren wij altijd om een molton hoes te gebruiken, ter bescherming van je matras of topdekmatras. Dit helpt om de levensduur van je (top)matras te verlengen.
  • Hoe je een vlek moet reinigen, hangt van de oorzaak van de vlek. Is de vlek droog te verwijderen, moet je dit eerst proberen zonder reinigingsmiddelen te gebruiken. Een borstel of een droge, vochtige doek neemt vaak het meeste vuil weg. Het is zaak om altijd deppen en nooit te wrijven. Raadplaag voor reiniging ook altijd eerst de voorschriften van de fabrikant.
  • Het bed is geen trampoline, dus laat je kinderen niet op het bed springen. De kans bestaat namelijk dat het interieur van je boxspring onherstelbaar beschadigt raakt.
  • Is het slaapcombinatie elektrisch verstelbaar? Ga dan niet zitten of staan op het verstelde hoofd- of voetdeel.
  • Verwijder nooit het etiket of label of bewaar deze bij je factuur en garantie. De informatie kan van pas komen, mochten er klachten of vragen zijn of als je de garantie moet gebruiken.

Voor alle duidelijkheid, volg altijd de instructies van de fabrikant of het meegeleverde onderhoudsadvies bij in je bed of matras.

Bekijk ook onze de collectie matrassen.

Lees meer blogs

Welk hoofdkussen heb ik nodig?

Niets is zo heerlijk om na een lange dag je hoofd neer te leggen op een kussen. Maar hoe bepaal je ...
LEES MEER

Nieuwe inrichting van je slaapkamer nodig? We geven tips

Je slaapkamer is een ruimte waar je heel wat tijd doorbrengt, ongeveer een derde van je leven. Je b...
LEES MEER

Tips om je slaapkamer schoon te houden

De slaapkamer is een plek waar bacteriën goed kunnen gedijen. Dat willen we niet! Hoe houd je je sl...
LEES MEER