Even rust aan je hoofd met een nieuw hoofdkussen

Het hoofdkussen op je bed is iets vanzelfsprekends en niet echt noemenswaardig als je elke nacht geniet van een gezonde, vaste slaap. Maar een hoofdkussen is belangrijker dan je denkt. Veel factoren bepalen het effect van een kussen, zoals materiaal (met of zonder neksteun), vorm, hoogte en dergelijke. Elk mens is anders, qua persoonlijkheid en ook qua lichaamsbouw. Daarom zijn er tegenwoordig ook zoveel verschillende kussens. Maar dat is niet altijd zo geweest.

De geschiedenis van het kussen gaat net zo ver als de geschiedenis van mensheid. In Mesopotamië en Egypte zijn de eerste vormen van hoofdkussens teruggevonden die dateren van 7000 voor Christus. Van 'n simpele steen naar opgevulde zakken, tot de ganzendons gevulde hoofdkussen - de functie van een kussen is altijd het zelfde gebleven: om je comfort te bieden tijdens de nacht. In de 16e eeuw begon het hoofdkussen beter bereikbaar te worden. Voor die tijd was het alleen voor de rijke en invloedrijke mensen beschikbaar. Was het in die tijd allemaal handwerk, in de huidige tijd worden de kussens in massaproductie geproduceerd en het aanbod is groot.

Welk hoofdkussen is nu voor mij geschikt?

Bij de keuze van een goed kussen komt het merendeel op de persoonlijke voorkeur aan. Een hoofdkussen is, als ergonomische aanvulling van de matras, essentieel voor de juiste lighouding en ondersteuning. Een goed passend hoofdkussen zorgt ervoor dat de wervelkolom in de rug en nek recht blijft en niet oncomfortabel gespannen tijdens je nachtrust. Met een goed uitgekozen hoofdkussen voorkom je dat je 's ochtends met spierpijn of hoofdpijn wakker wordt. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken uit het ruime aanbod.

De Altijd Goed Slapen dealer kan je meer over hoofdkussens vertellen. Je kunt ter plekke proef liggen met enkele uitvoeringen om uit te vinden welk hoofdkussen voor jou en je matras het meest geschikt is.

Tip: Gebruik een kussenbeschermer voor je hoofdkussen, dan blijft je kussen veel langer mooi en schoon.