Traagschuim matrassen

Wat zijn traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen hebben de unieke eigenschap om zachter te worden door warmte en daardoor word het ook wel visco-elastisch polyurethaanschuim genoemd. Na indrukking keert het matras hierdoor langzaam terug in de oorspronkelijke vorm.

Waarom moet u kiezen voor een traagschuim matras

Door de lichaamstemperatuur vormt het materiaal zich naar de lichaamscontouren, waardoor het gewicht van de slaper goed verdeeld wordt over het contactoppervlak en er nagenoeg geen drukpunten zijn. Het voordeel van een traagschuim matras is dat het zich aanpast aan de gebruiker waardoor het een perfecte lichaamsondersteuning geeft en het bijdraagt aan een goede doorbloeding. Hierdoor wordt bijvoorbeeld dit type matras ook gebruikt in ziekenhuizen ter voorkoming van doorlig wonden.

Traagschuim gecombineerd in het matras

Bij veel luxe matrassen worden combinaties gemaakt verschillende type schuim, zo wordt bv de toplaag of de topper gemaakt van traagschuim. Deze traagschuim afdeklaag zorgt voor een optimale drukverlaging op het lichaam en volgt perfect de contouren van uw lichaam. Optimaal slaapcomfort is hierdoor zeker gegarandeerd.

traagschuim matrassen