Meer slaapadvies

Wat is een boxspring-combinatie?

Wat is een boxspringWat is een boxspring?

Eigenlijk is de goede benaming voor een boxspring een ‘boxspring-combinatie’. De boxspring bestaat namelijk niet alleen uit de bedbodem en het onderstel. Een boxspring-combinatie bestaat uit een boxspring-onderstel op pootjes, een matras, en eventueel een topmatras. Het onderstel van de boxspring bestaat uit een beklede bak van hout of metaal, met daarin een metalen frame met poten en bonellveren (box 20) of pocketveren (box 25 en 30)  als interieur. Daarop komt een matras met pocketvering, traagschuim, comfortschuim of latex en eventueel een topmatras.

Wat is een boxspring?  – Waar je heerlijk de nachten op door kan brengen!

In de allereerste plaats moet ook een boxspring  je lichaam goed ondersteunen. Dit wordt geregeld door de dubbele en soms ook drie lagen van (pocket)veren in samenwerking van je matras. En dat zorgt er voor het comfortabele en luxe gevoel. Het bed is meestal wat hoger dan een standaard bodem met matras, wat weer het luxueuze gevoel verhoogd. Een boxspring is tegenwoordig in vlak en verstelbaar verkrijgbaar. Dus een boxspring is een geweldig bed voor een heerlijke slaapervaring en waar je heerlijk de nachten op door kan brengen.

Daarnaast ziet een boxspring er strak en mooi uit, want de matrassen op de boxspring-combinatie kunnen met dezelfde stof gestoffeerd worden als de boxspringbodem en hoofdbord. Jij kan dus zelf bepalen hoe de boxspring-combinatie eruit komt te zien. Hou je van modern en strak, dan is een hele gladde stof met een extra breed en iets lager hoofdbord al heel bepalend in het interieur. Maar voor een extra romantische look kies dan voor een extra hoog hoofdbord, gecapitonneerd en in een warme kleur gestoffeerd. Ook het matras kan helemaal worden afgestemd naar je wensen en eigen voorkeur. Zo wordt een boxspring, zoals onze boxspring Grandeur, een heel persoonlijke aanwinst voor in je slaapkamer. Je kan het helemaal zelf bepalen. Hierdoor oogt het geheel mooi compleet en kiezen ook veel AltijdGoedSlapen klanten ervoor om het matras in dezelfde stof te laten stofferen als de boxspring bodem.

Naar alle mogelijkheden over de collectie Grandeur boxsprings verwijzen we je graag door naar één van onze AltijdGoedSlapen dealers. Onze vakmensen helpen je ook graag bij het leveren, monteren en plaatsen van de boxspring.

AGS boxspring Maxime elek