Meer slaapadvies

Vulling – onderscheidend materiaal

De vulling en inhoud van dekbedden en hoofdkussens zijn bepalend voor het ligcomfort, de stevigheid, de ventilatie en de warmte overdracht. In dit artikel zullen we de vulmaterialen toelichten zodat je een idee hebt naar welk type kussen je moet zoeken. Een kussen probeer je uiteindelijk het beste door te gaan proef liggen in de winkel of wanneer mogelijk thuis.

Op basis van onderstaande informatie is de juiste keuze zonder proef te liggen niet te maken, maar bied je wel handvatten om uiteindelijk het meest geschikte kussen voor jezelf aan te schaffen.

Type vullingen

  • dons90Dons

Dons komt van watervogels zoals eenden en ganzen. Dons werkt vooral als isolatiemateriaal en dat is ook de reden dat vogels dons hebben. Donsveren zijn bijna driedimensionaal en hebben veel kromme en holle stelen die vocht kunnen absorberen en door de isolerende eigenschappen het lichaam warm houden.

 

  • veertjesVeertjes;

Veren zijn tweedimensionaal en bevinden zich aan de buitenkant van het dons om dit tegen stoten te beschermen. Veren zijn buigzaam en zijn daarom ideaal om de nek op een kussen te ondersteunen, omdat veren onder druk terug willen keren naar hun natuurlijke vorm.

 __

sdjkfjdf

 

  • LatexNatuurlatex

Een latex kussen is een vormvast kussen. Latex is een melksap uit een rubberboom die door middel van toevoegingen tot een vaste vorm wordt gegoten. Doordat hij zijn vaste vorm behoudt geeft dit kussen een uitstekende steun aan het hoofd en de nek. Een kenmerk van latex kussens is dat het relatief snel de lichaamstemperatuur aanneemt en in typische ergonomische afmetingen verkrijgbaar is.

  • scheerwolScheerwol

Vulling van zuiver scheerwol heeft een natuurlijke en luchtige structuur met een hoge elasticiteit. Hiermee behoudt het de volume en veerkracht van de vulling, naast dat het heerlijk warm en zacht is. De zelfreinigend eigenschap van de lanoline – het natuurlijke wolvet dat in de wol zit – versterkt de superieure kwaliteit van dit natuurlijk product. Zuiver scheerwol kan tot een derde aan eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder dat het nat gaat aanvoelen.

  • comforelComforel® 

Synthetische vezels; een hoogwaardige, zachte en veerkrachtige vulling die goed op z’n plaats blijft en tevens beschikt over goede ventilerende eigenschappen.