Meer slaapadvies

Recycle matras voor het milieu

RetourmatrasRecycle matras 

AltijdGoedSlapen heeft als eerste samenwerkingsverband met circa 50 ondernemers het initiatief genomen om retour genomen oude matrassen te laten recyclen. Want AltijdGoedSlapen draagt het milieu een warm hart toe. Dus wanneer je een nieuwe matras koopt bij een van de aangesloten ondernemers kan hij de oude inleveren. Deze wordt dan op een verantwoorde en duurzame wijze gerecycled door de firma RetourMatras.

Help het milieu en recycle je oude matras bij ons

In onze ogen een zeer belangrijk item, want jaarlijks worden in Nederland maar liefst 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze matrassen belanden, voornamelijk via de gemeentelijke milieustraat, in het grof huishoudelijk afval. De huidige verwerking voor matrassen is verbranden in een afval verbrandingsinstallatie. Helaas gaat door het verbranden veel bruikbaar materiaal verloren. Dat is uiteraard heel jammer vinden wij en niet goed voor het milieu!

RetourMatras is sinds mei 2011 werkzaam vanuit Lelystad met een geheel zelfontworpen, -ontwikkelde en eigenhandig gebouwde matrasrecyclinglijn. Op deze lijn kunnen zo’n 1000 matrassen per dag worden gedemonteerd Alle componenten worden zorgvuldig van elkaar gescheiden en de diverse materiaalstromen worden hergebruikt.

De secundaire grondstoffen die worden herwonnen zijn textiel (de tijk), pu-schuim en latex (de vulling) en metaal (de vering). Alle materialen worden afgevoerd naar de desbetreffende hergebruiker. Zo wordt het textiel ingezet in nieuwe textiele producten, de pu-schuimen gebruikt in ondertapijt, het latex in judomatten en het metaal weer omgesmolten en toegepast in nieuwe producten.

Nieuw matras? > Oude matras nieuw leven

Nieuw matras gekocht bij AltijdGoedSlapen? Laat dan je oude matras recyclen en deze gaat dan een geheel nieuw leven tegemoet! Hiermee wordt afval voorkomen en een bijdrage geleverd aan een beter milieu. Vraag naar deze service in de winkel, bij aankoop en aflevering van de nieuwe matras.

 

Oude matras recyclen

Voor meer informatie over Retourmatras klikt u hier.