Meer slaapadvies

Pubers – geef ze een nieuw matras!

puber_geef_ze_een_matrasHet is geen geheim meer dat slaap van cruciaal belang is, gedurende de groeifase van pubers. Studies hebben al uitgewezen dat pubers over de afgelopen 25 jaar 50 minuten slaap hebben ingeleverd. Tieners hebben tegenwoordig heel wat op hun bordje. Tussen huiswerk en school door moet er gesport worden, tijd om met vrienden ‘chillen’ en misschien daarnaast ook al een bijbaantje. En dan hebben ze een tendens om (te) laat naar bed te gaan, zeker in het begin van de week, wanneer ze zich nog het minst moe voelen. En in de weekends schuiven ze hun slaapritme door en slapen lang uit na een avondje stappen. Dus als ze hun slaap inhalen moet die slaap van goede kwaliteit zijn.

Er verandert ook veel in hun lichaam, op verschillende manieren. Tijdens deze periode maakt het lichaam ook nog eens een groeispurt door. Daarom is het zo belangrijk dat tijdens deze ontwikkelingen de tiener genoeg slaap krijgt en een adequate rust vindt op een goed matras. Dus ook overbodig om te vermelden dat het lichaam van een puber genoeg ondersteuning behoeft, zeker gedurende de nacht. Is het daarom misschien niet eens tijd om het oude matras te vervangen?

AltijdGoedSlapen heeft matrassen, die door onze experts als beste zijn geselecteerd, om de tieners die voldoende steun te geven. De jeugd wordt tegenwoordig steeds langer en daarom is het misschien niet onverstandig om daar bij de aanschaf al vast rekening mee te houden. We hebben in onze reeks van AltijdGoedSlapen matrassen extra lange maten. Met de beschikbare matrassen, in verschillende prijsklassen, zijn we er zeker van dat er een goed matras moet zijn voor elke puber (hoe moeilijk hij of zij kan zijn). Kan je geen keuze maken welk matras geschikt is, of wil je uitgebreid advies, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze adviseurs willen jullie daarbij graag assisteren in het vinden van de juiste matras.