Meer slaapadvies

Orde in de garderobekast

Je garderobekast te vol?

orde_in_de_garderobeHerken jij ook het probleem van uitpuilende garderobekasten?

De meeste woningen beschikken over behoorlijk wat bergruimtes, maar op één of andere manier zijn deze altijd tot het plafond gevuld. En als we het realistisch bekijken gebruiken wij daadwerkelijk één derde van de beschikbare kastruimtes en de rest is gevuld met spullen die niet meer worden gebruikt of gedragen.

Hierbij enkele tips voor een opgeruimde garderobe- of linnenkast:

  • Zorg dat de kleding zoveel mogelijk op hangers hangt. Het scheelt je tijd in strijken, vouwen en opruimen. Gebruik zoveel mogelijk dezelfde kledinghangers voor een strak overzicht.
  • Deel de kleding in op een bepaalde volgorde. Bijvoorbeeld eerst alles met lange mouw, korte mouw en dan mouwloos. Of naar gelegenheid: werk, vrije tijd en netjes/ feestelijk.
  • Voor alle accessoires, sjaals, riemen, ed., kan je mooie dozen gebruiken om ze daar in te bewaren. Daarnaast kunnen de meeste slaapkamerkasten worden uitgebreid met speciale attributen, zoals een stropdassenhouder, schoenenrek of ladekastje voor de kleinere kledingstukken en accessoires.
  • Maak de stapels van gevouwen, plat liggende kledingstukken niet te hoog. Hiermee voorkom je dat de stapels uiteen vallen of in een grote wanorde veranderen. Voeg eventueel een extra plank toe in de kast.
  • Bewaar geen kleding die niet meer in orde is. Bijvoorbeeld waar een gat of grote vlek in zit, deze kan je beter direct verwijderen uit je kast. Zo hou je ruimte voor nieuwe aankopen.
  • Heb je de ruimte, bewaar dan je winter- of zomerkleding op een andere bergplaats, zoals winterjassen en dikke truien en badkleding. Doe deze desnoods in je reiskoffers, zolang je deze niet nodig hebt.
  • Ga voor nog meer ideeën langs bij Altijd Goed Slapen; daar kan je bekijken wat er allemaal mogelijk is met garderobe- en linnenkasten. Wij kunnen je laten zien hoe je optimaal over je ruimte kan beschikken. Bezoek één van onze winkels voor een vrijblijvend gesprek en eventueel maken wij een voorstel voor de beste oplossing in jouw situatie.