Meer slaapadvies

Matras mythes

matras_mythesDe gehele bevolking op deze planeet heeft één tijdverdrijf, welke door iedereen wordt beoefend en dat is minstens één keer per etmaal een goede nachtrust genieten. En een groot deel daarvan worstelt met het probleem om in slaap te komen of goed door te slapen. Veel factoren kunnen daar aan ten grondslag liggen, zoals stress, temperatuur, onbehagelijke en oncomfortabele rustplaats. Aan dat laatste is nog veel mogelijk om het comfort te verhogen. Het kiezen van de juiste matras kan je rust en ‘t fris ontwaken bevorderen. Maar er bestaan nog steeds hardnekkige matras mythes waar een goed matras aan moet voldoen. Deze kan je keuze in een goed matras beïnvloeden en daarom hebben wij er hier drie op rij gezet:

1) Als je last heb van je rug, dan heb je een hard matras nodig

Mensen die worstelen met chronische rugpijn, voeren elke nacht een gevecht om lekker te kunnen slapen. Veel mensen denken dat een zacht matras de schuld is van rugklachten. Daarom gaan ze op zoek naar een matras, die dat probleem voor ze kan oplossen. Het is echter in onafhankelijk onderzoek gebleken dat in beide uitersten, hard of zacht, evenzoveel problemen kan geven. Het is dus niet gezegd dat een stevig matras rugklachten kan verminderen.

2) Vervang je matras als het minder comfortabel aanvoelt

Je matras heeft zo’n levensduur van 5 tot 10 jaar. Als je plotseling merkt dat de matras niet meer zo prettig aanvoelt, wil dat nog niet zeggen dat de matras aan vervanging toe is. Als de matras nog niet aan het eind van de levensduur is, kijk dan of er met een kleine aanpassing het comfort kan worden verhoogd door het aanschaffen of het vernieuwen van de topper. Dat is een minder grote uitgave en hierdoor kan de aanschaf van een nieuw matras worden uitgesteld.

3) Hoe duurder je matras, hoe beter je slaapt

De aanschaf van een overmatig duur matras hoeft niet de garantie zijn dat je dan ook beter slaapt. En misschien houdt die dure uitgave je ook nog eens extra uit je slaap. Het meest belangrijke punt bij de aanschaf van een matras is het persoonlijk comfort. Besluit, voor dat je tot aankoop overgaat, wat de range van je budget is. Noteer ook wat je favoriete slaaphouding is en ook eventuele klachten, zoals rug- of nekpijn. Deze informatie is handig voor de verkoper; sommige matrassen zijn beter geschikt voor zijslapers, anderen weer beter voor rugslapers.
Welk matras je ook kiest, belangrijk is dat de matras je lichaam goed ondersteunt tijdens de nachtrust. Dit kan je bij één van de AltijdGoedSlapen winkels uitproberen. Maak een afspraak en kom proef-liggen om de verschillen te ervaren. Onze adviseurs helpen je graag en staan klaar voor al je specifieke vragen.