Meer slaapadvies

Een matras aanbieding …..?

Maar wanneer weet je dat je toe bent aan een nieuw matras?

matras aanbiedingWordt je ’s ochtends wakker en voel je je niet uitgerust? En ben je vermoeider dan dat je ‘s avonds naar bed bent gegaan? Is je matras meer dan 8 tot 10 jaar oud? Het ondersteunend vermogen van je matras neemt gedurende de jaren, na intensief gebruik, steeds meer af. Op een gegeven moment zal je lichaam niet meer voldoende kunnen herstellen van de nachtrust. En realiseer je goed dat elke nacht je lichaamsvocht netjes wordt afgevoerd, o.a. via je matras. Op den duur is het matras niet meer zo fris en dan is je matras echt aan vervanging toe!

Maar hoe weet je of het matras in de aanbieding voor je geschikt is …..?

Test altijd het matras eerst voordat je tot aanschaf overgaat. Eigenlijk zou je per matras 15 minuten moeten uittrekken om goed te kunnen ervaren wat het matras voor jou doet, in comfort en ondersteuning. Het lijkt wat veel en voelt ongemakkelijk om in de winkel zo lang op een matras te gaan liggen, maar het scheelt je heel veel ongemak en slechte nachten voor de komende tien jaar.

Laat je voor de aanschaf ook goed voorlichten in de winkel over de verschillen van matrassen. Weet wat de mogelijkheden zijn, welk soort matras het beste bij je past. Schaf je ook een matras aan voor je partner, dan kan het zijn dat jouw keuze van matras niet geschikt is voor je partner. Neem dus ook je partner mee om te gaan proefliggen.

Advies

We adviseren je om de maten van je oude matras mee te nemen, tezamen met de gegevens van je oude matras. Daarnaast is het ook belangrijk te weten op welke drager het nieuwe matras komt te liggen. Is het een boxspring, lattenbodem, spiraalbodem of anders? Ook deze informatie is nodig voor de slaapadviseur.

En ben je toch in de winkel, vraag dan naar de servicemogelijkheden. Wordt je matras ook op je huisadres afgeleverd? Wordt je oude matras ook voor je afgevoerd? De adviseurs van AltijdGoedSlapen ruimen graag tijd voor je in om tijdens het adviesgesprek al deze punten door te nemen.