Meer slaapadvies

Wat kan ik doen aan slaapgerelateerde rugklachten?

Een goed matras helpt in veel gevallen tegen slaapgerelateerde rugklachten. De juiste aansluiting van een matras op het lichaam gedurende de nacht heeft namelijk een grote invloed op het slaapcomfort. Wanneer u slaapt op een matras dat versleten is of niet geschikt is voor uw lichaam kunt u hiervan slaapgerelateerde rugklachten en gezondheidsklachten in het algemeen krijgen. Veel mensen slapen nog op een matras dat niet voldoet of te oud is en hierdoor niet goed meer aansluit en hun lichaam onvoldoende ondersteunt.

Een goed matras biedt op de verschillende delen van het lichaam ondersteuning of juist ruimte. Het matras moet bij de schouders en heupen ruimte geven en juist in uw rug ondersteuning. Zo blijven de wervels gedurende de hele nacht in een rechte positie en loopt u minder kans om slaapgerelateerde rugklachten te krijgen.

 

slaapgerelateerde rugklachten

Zoals u hierboven kunt zien ondersteunen beide pocketvering matrassen op alle lichaamsgebieden adequaat. Bij de man zorgt het matras voor extra ruimte in de schouder partij, waar het matras bij de vrouw de heupen meer ruimte geeft. U kunt dus zien dat het kiezen van het juiste matras erg belangrijk is om slaapgerelateerde rugklachten te voorkomen en te zorgen voor een goede nachtrust.