Meer slaapadvies

Doe mij er maar twee ……?

lattenbodemsLattenbodems

Zo verschillend als er mensen zijn zo verschillend zijn ook de eisen die wij vragen van een lattenbodem. Een lattenbodem is goed in het geven van individuele ondersteuning. Houdt er rekening mee dat er grote kwaliteitsverschillen zijn in het aanbod van lattenbodems. Over het algemeen geldt: hoe meer latten er in een lattenbodem zitten, hoe beter de ondersteuning is. Een 42-lats lattenbodem verdeelt het gewicht altijd een stuk beter dan een 24-lats lattenbodem.

Vroeger hadden we niet zoveel keuze als tegenwoordig. Toen werden er simpele planken gebruikt om de matras of zak stro te ondersteunen. Daar was niets flexibel of meeverend bij. Met de industrialisering ontstonden de verschillende bedbodems, zoals de spiraalbodem en de (box)springveer. Volgens gegevens van onze oosterburen zou de lattenbodem daar in 1957 zijn ontwikkeld.

Intussen is de lattenbodem in heel Europa bekend en verder ontwikkeld. Momenteel zijn er verschillende soorten en maten van lattenbodems. Zo zijn er vlakke-, handverstelbare en elektrisch verstelbare bodems. Daarnaast zijn er lattenbodems met verschillende zones, zoals schouder-, middel- en heupzone. Ook daar kan de soepelheid instelbaar zijn dat door middel van schijfjes op de latten, waarmee het ingesteld kan worden.

Één of twee….

Lattenbodems worden in het algemeen tot 140 cm breedte geproduceerd. Bij een breedte van meer dan 140 cm moet je rekenen op twee lattenbodems. Zoals bij een breedte van 160 heb je dan twee lattenbodems van 80 cm breed. Houd er rekening mee dat hout op hout geluiden geeft bij het in- en uitstappen en omdraaien in bed. Het kan helpen om vilt op de ondersteuning aan te brengen, waar de lattenbodem de ondersteuning raakt. Bij een bodem die zelfstandig op eigen pootjes staat, is dat niet nodig.

Welk matras past bij de lattenbodem?

Deze vraag is overbodig als je al een matras hebt of al een nieuwe matras hebt uitgekozen. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de beste matras haar goede eigenschappen verliest als de ondersteuning van een goede bedbodem ontbreekt. De optimale situatie zou zijn als je beide producten tezamen nieuw aanschaft. Dan is het makkelijker om deze met elkaar af te stemmen. Uiteraard is het mogelijk om een bijpassende bodem bij de matras te kiezen. Bij AltijdGoedSlapen ben je aan het juiste adres – wij hebben verschillende bedbodems die geschikt zijn voor de passende match. Neem in dat geval alle (technische) gegevens van de matras mee.

Met het vakmanschap van de slaapadviseurs van AltijdGoedSlapen ben je verzekerd van een complete lattenbodem collectie die aan alle eisen van deze tijd voldoen. Het sterke punt in onze AltijdGoedSlapen bedbodemcollectie is de opbouw, waarin naast de boxsprings ook lattenbodems met schouder-, heup- en taillezones vertegenwoordigd zijn. Graag laten wij je in één van onze winkels u de verschillen voelen.