Meer slaapadvies

Boxspring onderhoud

Onderhoud uw boxspring goed!boxspring-onderhoud

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de levensduur van uw boxspring en om deze netjes te houden, geven we hier een aantal algemene onderhoud tips om langer plezier te hebben van uw boxspring. Maar let op! mochten er tips bij staan die tegen het boxspring onderhoudsadvies in gaan, dat bij de boxspring wordt meegeleverd, hou dan die richtlijn aan.

Tips voor onderhoud van uw boxspring:

  • Tenzij anders aangegeven, is het verstandig om regelmatig uw matras om te draaien, ook in de lengterichting. Maar ook hier geldt dat bij bepaalde matrassen, zoals bijvoorbeeld bij matrassen die uitgevoerd zijn met speciale heup- en schouderzones, het keren in de lengterichting af te raden is.
  • Ventileer voldoende en dagelijks uw slaapkamer, om het vocht dat zich gedurende de nacht heeft verzameld in uw boxspring af te voeren.
  • Daarnaast adviseren wij altijd om een molton hoes te gebruiken, ter bescherming van je matras of topdekmatras. Dit helpt om de levensduur van je (top)matras te verlengen.
  • Hoe uw een vlek moet reinigen hangt van de oorzaak van de vlek. Is de vlek droog te verwijderen, moet u dit eerst proberen zonder reinigingsmiddelen te gebruiken. Een borstel of een droge, vochtige doek neemt vaak het meeste vuil weg. Het is zaak om altijd deppen en nooit te wrijven. Raadplaag voor reiniging ook altijd eerst de voorschriften van de fabrikant.
  • Het bed is geen trampoline, dus laat uw kinderen niet op het bed springen. De kans bestaat namelijk dat het interieur van uw boxspring onherstelbaar beschadigt raakt.
  • Is het slaapcombinatie elektrisch verstelbaar? Ga dan niet zitten of staan op het verstelde hoofd- of voetdeel.
  • Verwijder nooit het etiket of label of bewaar deze bij uw factuur en garantie. De informatie kan van pas komen, mochten er klachten of vragen zijn – of in het ergste geval, in verband met garantie.
Voor alle duidelijkheid, volg altijd de instructies van de fabrikant of het meegeleverde onderhoudsadvies bij uw bed of matras.